الانشون البيتى
منتدى حبيبتى الاميرة :: ~¤¢§{(¯´°•. الاقسام الاجتماعيه .•°`¯)}§¢¤~ :: ♥♫♥ منتدى الاكلات العربيه والمطبخ ♥♫♥
الانشون البيتى
[b] [/b]
[b] بعد المقدمه الطويله ديه ندخل فى الموضوع[/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] المقادير[/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] 3-بيضات[/b]
[b] 3-جبنه مثلثات[/b]
[b] 3-فصوص حبهان (هنقشره وناخد اللى جواه)[/b]
[b] 3-فصوص توم (مهروس)[/b]
[b] 3-معالق دقيق[/b]
[b] 3- مرقه دجاج[/b]
[b] نص كوب زيت[/b]
[b] حبه فلفل اسود-ورش ملحه صغيره عشان المرقه حدقه[/b]
[b] [/b]
[b] الطريقه[/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] هنحط كل المقادير فى الخلاط ما عدا الدقيق[/b]
[b] [/b]
[b] ونطربهم جامد اوى[/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] وبعدين نضيف الدقيق[/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] ونطربهم كويس اوى [/b]
[b] [/b]
[b] وبعدين نجيب كيس نايلون[/b]
[b] ونصب فيه الخليط[/b]
[b] [/b]
[b] ولو معندكيش ممكن كوب استلس[/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] ونحط حله على النا ر فيها مايه واول ما تغلى[/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] ننزل الكيس فيها[/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] ونغطى ومن فتره لتانيه نقلب الكيس[/b]
[b] حوالى تاخد ساعه على النار[/b]
[b] وبعدن نشيلها من الكيس[/b]
[b] [/b]
[b] وديه بعد الاستواء[/b]
[b] هههههههه[/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] وتقطعيه وتحطى التحبيشات بأه[/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] وبصو بأه الصوره ديه[/b]
[b] [/b]
[b] وطبعا مننساش الشاى [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] اتفضلو مدو ايدكو محدش يكسف[/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] والباقى حطيه فى علبه محكمه الغطاء[/b]
[b] او طبق ولفيه بكيس زى كده[/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] وعلى التلاجه عدل[/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] [/b]
[b] ولو انتى عوزاه بلون ممكن تحطى بس مش هيفرق يعنى[/b]
[b] ممكن دم الغال من عند العطار بس بسمع انه مضر[/b]
[b] فبلاش احسن[/b]
[b] [/b]
[b] او ممكن برده البنجر هيدى اللون الاحمر[/b]
[b] [/b]
[b] فمتبخلوش عليه بالنصيحه لو فيه حاجه غلط[/b]
[b] [/b][b][/b]
هاله محمود مصطفى- vib
- 27
تاريخ الميلاد : 10/10/1990
تاريخ التسجيل : 03/11/2014
العمر : 33
رد: الانشون البيتى
- 5 بيضات
- 5 ملاعق دقيق أو من الممكن إستعمال ( ثلاثة ملاعق دقيق و 2 ملعقة لحم مفروم ) إذا أردتي طعم اللحم .
- 5 وحدات جبنه مثلثات
- 3 وحدات مرقة دجاج
- فصين ثوم
- ثمرة بنجر مسلوقه
- ثلاثة حبات حبهان
- نصف كوب زيت
- نصف ملعقة فلفل أسمر
طريقة العمل :
- يتم بشر ثمرة البنجر المسلوقه و وضع البشر في وعاء الخلاط مع جميع المقادير السابقه
- يتم ضرب المقادير الموجوده في وعاء الخلاط جميعا
- يصب الخليط السابق في كيس من أكياس الثلاجه ( بلاستيك ) المفرغة من الهواء و يتم إحكام غلقها
- يوضع الكيس البلاستيك في ماء مغلي لمدة ساعه كاملة على النار
- يترك الكيس ليبرد تماما جدا
- تخرج المحتويات من الكيس
- و تقطع شرائح و تكون جاهزه للأكل
هاله محمود مصطفى- vib
- 27
تاريخ الميلاد : 10/10/1990
تاريخ التسجيل : 03/11/2014
العمر : 33
رد: الانشون البيتى
لانشون اللحم
المقادير تكفي لعمل اسطوانتين
نص كيلو لحمه مفرومه
نص راس ثوم مقشر
من 3 ل 4 معالق بقسماط ناعم جدا او دقيق مش اكتر علشان ماتفرولش
ثلاث قطع جبنه مثلثات
4 بيضات
نص كوب زيت
مكعب مرقه لحم ان وجد اودجاج
حبه فلفل اخضر واحمر
التوابل
ملح فلفل اسمر زعتر حبهان جوزه الطيب حبه البركه شطه بحسب رغبتك
الطريقه
توضع جميع المقاير فالكبه وتفرم جيدا جدا لحد ماتحسي انه بقت فغايه النعومه
تقسم ممكن تعملي نص حار والاخر عادي
تفردي كيس بلاستيك عادي وتضعي عليه نص المقدار طوليا لعمل اسطوانه وتبتدي تلفيه مع ضغط المكونات للداخل
ترجعي تاني تضعي الكيس فقلب ورق فويل او الورق الحراري وتلفيه مره اخري ثم تقفلي من الجوانب جيدا جدا كانك بتلفي بنبونايه
بتغلي ميه فوعاء يكون اكبر من حجم الاستوانطين اللي انت عملتيهم وبعد غليان الميه بتحطي الاستوانتين اللانشون فالماء المغلي وتتركيه من نص ساعه لساعه الا ربع عالنار
نتخرجيه وتتركيه يبرد وتضعيه بالثلاجه لتاني يوم تقطعيه
دوقي كده هتلاقيه لانشون
نسيت اقولك ان حبيتي تضيفي لون احمر علشان يديكي لون اللانشون ضيفي بنجر
بس انا مابضفش الوان وكل ما فضل بالتلاجه نكهته بتزيد وطعمه بيحلو
طريقه عمل لانشون الفراخ
بس مجربه نص كيلو صدور دجاج مخليه
كوب بقسماط ناعم
4 فصوص ثوم
بيضتان
ملعقه كسبرة و بقدونس مفروم ناعم
ملح
بهارات
نقطع صدور الدجاج قطع صغيرة ثم نقوم بفرمها مع فصوص الثوم
ثم نفرمها مرة اخرى مع البهارات و الخضرة حتى نحصل على عجينة ناعمه جدا
ثم نضع البيض فى طبق و نضرب كويس بالشوكة و يضاف الى الخليك السابق حتى يندمج تماما مع العجينه
ثم نضع كوب البقسماط نلاحظ تكون عجينة متماسكة جدا
نلف العجينه اما فى ورق قصدير مدهون بالزيت او انا كان عندى الاكياس الخاصة بدخول الفرن حطيتها فيه و بعدين لفيت فوقها ورق قصديرو تحاول تشكلى العجينة على شكل اسطوانى على قد ما تقدرى و ما تخافيش اذا ما اعطتيكيش الشكل المطلوب لانه بعد ما بتدخل الفرن طلعت معايا اسطوانه مظبوطة جدا
ندخل الاسطوانه فى صينية بالفرن و نضع قليل من الماء فى الصينية حتى لا تحترق
و تكون حرارة الفرن متوسطة
و تقريبا بتقعد ساعه فى الفرن
نترك اللانشون بعد خروجه من الفرن لمده حوالى ساعه حتى يبرد
و بعدين نقطعه على قد استخدام يومين او ثلاثه و الباقى وضعته فى لفريزر مقطع جاهز بحيث اخرجه قبل الاكل بشويه
مع العلم تقلبى الاسطوانه بعد نص الوقت على الجهة الاخرى حتى نتاكد من استوائها بالكامل
هاله محمود مصطفى- vib
- 27
تاريخ الميلاد : 10/10/1990
تاريخ التسجيل : 03/11/2014
العمر : 33
رد: الانشون البيتى
[/size][size=32]بأصنافه
[/size]
[/size][size=32]
[/size][size=32]اللانشون بــــــــــــدون لحم[/size]
[size=32]لانشون الجبنه
[/size]
[size=32]شوفوا بقى يابنات مفيش حد مش بيحب اللانشون [size=32]
[/size][size=32]بس بنخاف نجيبه من براا
عشان اضراره ومش عارفيين بيتعمل ازااي [/size][size=32]
[/size][size=32]عشان كده هوريكم
طريقة عمل اللانشون فى البيت[/size][size=32]
[/size][size=32]حاجة كده نضيفة ومضمونة [/size][/size][size=32]
ودي بعملها علي طول [/size]
[size=32]يالا نبدأ مع المكونااات والطريقة
[/size]
[size=32]المقادير :-
[/size]
[size=32]- 6قطع جبنه مثلثات اى نوع حتى لو
كانت ارخص نوع[/size][size=32]
[/size][size=32]- 4فصوص ثوم كبيره[/size][size=32]
[/size][size=32]- 6بيض[/size][size=32]
[/size][size=32]- مكعب مرقه دجاج واحد[/size][size=32]
[/size][size=32]- 4فصوص حبهان[/size][size=32]
[/size][size=32]- 3ملاعق كبيره دقيق[/size][size=32]
[/size][size=32]- 1/8 كيلو لحمه مفرومه[/size][size=32]
[/size][size=32]- 1/2 كوب زيت[/size][size=32]
[/size][size=32]- ملعقه صغيره بهارات لانشون من عند العطار[/size][size=32]
[/size][size=32]- ملعقه صغيره فلفل اسمر[/size][size=32]
[/size][size=32]- 1/8 كيلو زيتون اخضر مخلى
(لمن يحبها بالزيتون)[/size][size=32]
[/size][size=32]- 1/2 ملعهقه صغيره ملح[/size][size=32]
[/size][size=32]- لون احمر [/size][size=32]ونقدر نعمله من البنجر ويضرب مع المكونات في الخلاط
[/size][size=32]- كيس قطره لا يزيد عن 10 سم لوضع
هذا الخليط فيه فى النهايه[/size][size=32]
[/size][size=32]الطريقه :[/size][size=32]
[/size]
[size=32]1- يطحن الحبهان
[/size][size=32]2- يوضع كل ما سبق مع بعضه فى كبه غويطه او الخلاط ويضاف اليه الحبهان المطحون ويضرب خيدا مع وضع الزيتون فى الاخر ويضرب قليلا حتى لا يطحن قوى ويظهر منه بعض القطع
[/size][size=32]3- نحضر حله كبيره ونضع تلتينها ماء ونضعها على النار حتى تغلى
[/size][size=32]4- نضع هذا الخليط فى الكيس الذى قطره لا يزيد عن 10 سم ونربطه من اسفل ومن اعلى جيدا بالخيط
[/size][size=32]
[/size][size=32]5- يوضع هذا الكيس فى الماء الذى يغلى ومنطفيش البوتاجاز زى ماهو مولع لمده ساعه كامله علشان كده لازم المياه تكون كافيه من الاول
[/size][size=32]6- بعد ساعه من الغليان نطفى النار ونخرجها نتركها لمده خمس دقائق فقط ثم نفتح الكيس ونقطعها وهى ساخنه
بسكين حامى الى طرنشات رفيعه
[/size][size=32][/size]
هاله محمود مصطفى- vib
- 27
تاريخ الميلاد : 10/10/1990
تاريخ التسجيل : 03/11/2014
العمر : 33
رد: الانشون البيتى
بأصنافه
اللانشون بــــــــــــدون لحم
لانشون الجبنه
شوفوا بقى يابنات مفيش حد مش بيحب اللانشون
بس بنخاف نجيبه من براا
عشان اضراره ومش عارفيين بيتعمل ازااي
عشان كده هوريكم
طريقة عمل اللانشون فى البيت
حاجة كده نضيفة ومضمونة
ودي بعملها علي طول
يالا نبدأ مع المكونااات والطريقة
المقادير :-
- 6قطع جبنه مثلثات اى نوع حتى لو
كانت ارخص نوع
- 4فصوص ثوم كبيره
- 6بيض
- مكعب مرقه دجاج واحد
- 4فصوص حبهان
- 3ملاعق كبيره دقيق
- 1/8 كيلو لحمه مفرومه
- 1/2 كوب زيت
- ملعقه صغيره بهارات لانشون من عند العطار
- ملعقه صغيره فلفل اسمر
- 1/8 كيلو زيتون اخضر مخلى
(لمن يحبها بالزيتون)
- 1/2 ملعهقه صغيره ملح
- لون احمر ونقدر نعمله من البنجر ويضرب مع المكونات في الخلاط
- كيس قطره لا يزيد عن 10 سم لوضع
هذا الخليط فيه فى النهايه
الطريقه :
1- يطحن الحبهان
2- يوضع كل ما سبق مع بعضه فى كبه غويطه او الخلاط ويضاف اليه الحبهان المطحون ويضرب خيدا مع وضع الزيتون فى الاخر ويضرب قليلا حتى لا يطحن قوى ويظهر منه بعض القطع
3- نحضر حله كبيره ونضع تلتينها ماء ونضعها على النار حتى تغلى
4- نضع هذا الخليط فى الكيس الذى قطره لا يزيد عن 10 سم ونربطه من اسفل ومن اعلى جيدا بالخيط
5- يوضع هذا الكيس فى الماء الذى يغلى ومنطفيش البوتاجاز زى ماهو مولع لمده ساعه كامله علشان كده لازم المياه تكون كافيه من الاول
6- بعد ساعه من الغليان نطفى النار ونخرجها نتركها لمده خمس دقائق فقط ثم نفتح الكيس ونقطعها وهى ساخنه
بسكين حامى الى طرنشات رفيعه
هاله محمود مصطفى- vib
- 27
تاريخ الميلاد : 10/10/1990
تاريخ التسجيل : 03/11/2014
العمر : 33
منتدى حبيبتى الاميرة :: ~¤¢§{(¯´°•. الاقسام الاجتماعيه .•°`¯)}§¢¤~ :: ♥♫♥ منتدى الاكلات العربيه والمطبخ ♥♫♥