منتدى حبيبتى الاميرة
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة
فطير مشلتت 600298
إن كنت من أعضاءنا الأكارم يسعدنا أن تقوم بالدخول
وان لم تكن عضوا وترغب في الإنضمام الى اسرتنا
يشرفنا أن تقوم بالتسجيل
فطير مشلتت 980591



انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتدى حبيبتى الاميرة
عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة
فطير مشلتت 600298
إن كنت من أعضاءنا الأكارم يسعدنا أن تقوم بالدخول
وان لم تكن عضوا وترغب في الإنضمام الى اسرتنا
يشرفنا أن تقوم بالتسجيل
فطير مشلتت 980591

منتدى حبيبتى الاميرة
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

فطير مشلتت

اذهب الى الأسفل

فطير مشلتت Empty فطير مشلتت

مُساهمة من طرف الاميرة شيماء الثلاثاء يناير 10, 2017 4:07 pm

المقادير / نص كيلو دقيق / م ك سكر / نص م ص ملح /
 سمنه او زبدة / ماء دافى للعجن /
كل المكونات علي بعضها
ونعجن كويس مش اقل من عشر دقائق
 النص كيلو دقيق على فكرة بيعمل فطيرتين كبار
هنعجن الدقيق بعد اضافة ذرة ملح بالماء عادى
خالص لحد ماتبقى عجينة ماتلزقش فى الايد 
ونقسمها لعجنتين
ونضع عليها قليل من الزيت 
وتترك لترتاح مش اقل من ربع ساعه


فطير مشلتت Index

نفردها علي شكل مستطيل ونفرد عليها الزبده ومقدار الزبده حوالي 150 جرام الزبده تكون بحراره المطبخ مش سايحه
فطير مشلتت Images?q=tbn:ANd9GcTZrzHeXaK14k12tQUPMpaEMNoRMFD3YmKVzklNu6kMP5wUcZZfdw

بعد كده تلفيها رووووول وتقطعيها المقاس التحبيه
فطير مشلتت Images?q=tbn:ANd9GcRQSNLQcLRLGw13liQOPCDIA9DnXdup5d93eeuA235MI8HHjE9JLQ

فطير مشلتت 15095660_1060463804075720_2897731913730550030_n

انا بحب الفطير الصغير فقطعتها 10 قطع
فطير مشلتت 15032786_1060464284075672_759152670581725956_n

فطير مشلتت 15073507_1060464587408975_7146151075772129489_n

ندهن القطع زيت ونلفها فبلاستك وندخلها التلاجه حوالي نص ساعه

فطير مشلتت 15078868_1060464624075638_6525310690927887678_n

فلمرحله دي بنستخدم الزيت للفرد

فطير مشلتت 15032207_1060464880742279_4047916974352450481_n

نفردها مربع وبعد كده نطبقها ذي الظرف وبعد كده نكورها والصور شرحه بالتفصيل
فطير مشلتت 14993582_1060465207408913_3885700256987246928_n


فطير مشلتت 15079093_1060465450742222_2566406341128224993_n

فطير مشلتت 15056414_1060465707408863_7779622634661211705_n

فطير مشلتت 15095462_1060465790742188_8743747045781451565_n

بنسبها ترتاح تاني مش اقل من نص ساعه فلتلاجه

فطير مشلتت 15078791_1060466040742163_3373244409983248306_n


ونفرد ونسوي علي طول

فطير مشلتت 15027941_1060466387408795_5869016708982582423_n

انا سويته فطاصه تيفال وطلع ما شاء الله طرييييييييييييييي ورائع سخنت الطاصه كويس جدا جدا 
بدون اي ماده دهنيه ونزلت عليها بالفطيره
وهديت النار لحد متاخد اللون الدهبي اقلبها لي الوش التاني والصور شرحه بالتفصيل
فطير مشلتت 15107316_1060466620742105_842245576755342271_n

فطير مشلتت 15107450_1060466957408738_8669980002835459757_n

فطير مشلتت 15037295_1060467027408731_67507678095324006_n

فطير المخابز واحلي كمان ان شاء الله ومن غير فرن سويته علي البوتجاز من فوق خطوه خطوه البوم كامل

فطير مشلتت 14980582_1060467937408640_6778571199136085407_n

فطير مشلتت 15032868_1060468064075294_5594819544289328340_n

فطير مشلتت 15085544_1060468444075256_631008235327560546_n
الاميرة شيماء
الاميرة شيماء
Admin
Admin

انثى 392
تاريخ التسجيل : 02/03/2011

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

فطير مشلتت Empty رد: فطير مشلتت

مُساهمة من طرف الاميرة شيماء الثلاثاء يناير 10, 2017 4:10 pm

لمقادير 
نص كيلو دقيق
سمنه او زبدة
ذره ملح 
ماء دافى للعجن
معلقتين كبار سكر

النص كيلو دقيق على فكرة بيعمل فطيرتين كبار
هنعجن الدقيق بعد اضافة ذرة ملح بالماء عادى خالص لحد ماتبقى عجينة ماتلزقش فى الايد ونقسمها لعجنتين

فطير مشلتت 13723423568909


هنيجى على تربيزة كبيرة ونرش شوية زيت ونفرد عليها العجينة بالنشابة

فطير مشلتت 13723462262103




هنفرد لحد مايبقى راق شفاف زى كدة شايفين 

فطير مشلتت 13723462262103


هنكون مسيحين السمنه وحطين عليها معلقتين السكر بيظبط الطعم جدا
ماتخفوش مش هيبقى عامل زى الفطير اللى بالسكر لا هيبقى طعمه جميل
وياسلام لو حطتوا على السمنه رائحه سمن بلدى
المهم هنرش السمنه على العجينة كدة

فطير مشلتت 13723427816768


بعد كدة هنيجى لمرحلة لم العجينة وهى سهلة بصوا كدة
فطير مشلتت 13723434436212




فطير مشلتت 13723435758513

فطير مشلتت 13723439856173

فطير مشلتت 13723442125809





بعد كدة هنجيب صينية مدروة او طبق مدور ونحط عليها العجينة ونظبط فيها بحيث تأخد الشكل المدور


فطير مشلتت 13723448276827


هنجيب بقى طاسه تيفال ونحط فيه سمنه عشان نسوى الفطير على شعلة متوسطة وتفضلوا واقفين جنب الفطير هو مش بيأخد وقت (معلش ماصورتش الخطوة دى)
وادى الفطير بعد ماطلع 


فطير مشلتت 13723449583681


ها ايه رأيكم 

ياريت بعد ماتخلصى تدخليه جوه كيس وتقفلى كويس عشان يبقى طرى










يارب يكون عجبكم 
الاميرة شيماء
الاميرة شيماء
Admin
Admin

انثى 392
تاريخ التسجيل : 02/03/2011

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

فطير مشلتت Empty رد: فطير مشلتت

مُساهمة من طرف الاميرة شيماء الثلاثاء يناير 10, 2017 4:29 pm

المقادير:
دقيق
معلقه صغيره ملح
ماء للعجن 
مافيش ابسط من كده 
وطبعا سمنه حلوه كده لزوم الطبقات بتاعت الفطيييير 
ندخل فى الخطوات
نعجن كل المقادير حتى الحصول على عجينه لينه وطريه اووووى بس ماتلزقش فى الايد ونعجنها حلووو
عشان لما نفردها ماتتقطعش مننا زى كده
فطير مشلتت 13320168661


وبعد كده اقطعها كور صغيره وده لان المساحه اللى انا بفرد عليها مش كبيره صغيره واضعها فى وعاء مدهون بالزيت زى كده
فطير مشلتت 13320171111

وسيبيها تريح على الاقل نصف ساعه ونعرف ان هى بقيت خلاص جاهزه على الفرد لما نغرز صباعنا فيها والعجينه ماتردهاش تانى زى الصوره ديه
فطير مشلتت 13320172821

وبعد كده ماخد كوره ونفردا بالنشابه لحد ماتبقى زى ورقه السيجاره رفيعه جداااااا وشفافاه وندهنها سمنه ونقفلها مربع زى الصور
فطير مشلتت 13320172821

فطير مشلتت 13320175022

فطير مشلتت 13320175033

وطبعا فردت الكوره وادهنها بالسمنه وبعد كده احط اللى انا مطبقاها من قبل كده جواها وبعد كدها اقفلها لحد ماخلصت كل الكور احطها فى الصينيه واسيبها شويه تريح وبعد كده افردها فى الصينيه والصور هتوضح اكتر
فطير مشلتت 13320175033

فطير مشلتت 13320179242

فطير مشلتت 13320179253

وبعد كده ادخلها الفرن واكون مشغله الفرن من قبل كده على درجة من 180الى 200درجه ومشغله مع الفرن الشوايه وهى بتستوى هتلاحظو انها بتتنفخ زى عجينه الباف بسترى وده طبعا بفضل السمنه اللى جوه الفطيره فبتخليها تعمل طبقات وتتنفخ وده شكلها بعد ما استوت

فطير مشلتت 13320183381

فطير مشلتت 13320183392

فطير مشلتت 13320183404
الاميرة شيماء
الاميرة شيماء
Admin
Admin

انثى 392
تاريخ التسجيل : 02/03/2011

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل

الرجوع الى أعلى الصفحة


 
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى