المقادير / نص كيلو دقيق / م ك سكر / نص م ص ملح /
سمنه او زبدة / ماء دافى للعجن /
كل المكونات علي بعضها
ونعجن كويس مش اقل من عشر دقائق
النص كيلو دقيق على فكرة بيعمل فطيرتين كبار
هنعجن الدقيق بعد اضافة ذرة ملح بالماء عادى
خالص لحد ماتبقى عجينة ماتلزقش فى الايد
ونقسمها لعجنتين
ونضع عليها قليل من الزيت
وتترك لترتاح مش اقل من ربع ساعه
نفردها علي شكل مستطيل ونفرد عليها الزبده ومقدار الزبده حوالي 150 جرام الزبده تكون بحراره المطبخ مش سايحه
بعد كده تلفيها رووووول وتقطعيها المقاس التحبيه
انا بحب الفطير الصغير فقطعتها 10 قطع
ندهن القطع زيت ونلفها فبلاستك وندخلها التلاجه حوالي نص ساعه
فلمرحله دي بنستخدم الزيت للفرد
نفردها مربع وبعد كده نطبقها ذي الظرف وبعد كده نكورها والصور شرحه بالتفصيل
بنسبها ترتاح تاني مش اقل من نص ساعه فلتلاجه
ونفرد ونسوي علي طول
انا سويته فطاصه تيفال وطلع ما شاء الله طرييييييييييييييي ورائع سخنت الطاصه كويس جدا جدا
بدون اي ماده دهنيه ونزلت عليها بالفطيره
وهديت النار لحد متاخد اللون الدهبي اقلبها لي الوش التاني والصور شرحه بالتفصيل
فطير المخابز واحلي كمان ان شاء الله ومن غير فرن سويته علي البوتجاز من فوق خطوه خطوه البوم كامل